1401\10\11 10:38:47


کم خوابی چه تاثیری بر رشد کودکان دارد؟خواب برای رشد کودک امری بسیار مهم است و بی خوابی در کودکان می‌تواند منجر به…

کم خوابی چه تاثیری بر رشد کودکان دارد؟ مجموعه: اخبار پزشکی تاریخ انتشار : شنبه, 10 دی 1401 12:27 خواب برای رشد کودک امری بسیار مهم است و بی خوابی در کودکان می‌تواند منجر به مشکلات سلامتی یا مشکلات رفتاری گردد. به گزارش ایسنا؛ یکی از سخت ترین کارها برای والدین این است که بچه هایشان را زودتر بخوابند

تبلیغات
تعمیر کولر گازی غرب و جنوب تهران قیمت آچاره

کم خوابی چه تاثیری بر رشد کودکان دارد؟ مجموعه: اخبار پزشکی تاریخ انتشار : شنبه, 10 دی 1401 12:27 خواب برای رشد کودک امری بسیار مهم است و بی خوابی در کودکان می‌تواند منجر به مشکلات سلامتی یا مشکلات رفتاری گردد. به گزارش ایسنا؛ یکی از سخت ترین کارها برای والدین این است که بچه هایشان را زودتر بخوابند.

با این همه حواس پرتی، بچه ها نمی خواهند به رختخواب بروند اما نپرداختن به این موضوع می تواند به رشد آن ها آسیب برساند. اگرچه ممکن است بی ربط به نظر برسد، اما خواب بی کیفیت شب ممکن است باعث بسیاری از مشکلات آینده شود.   دکتر رنجبر، در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: اختلال خواب یا کمبود خواب تنها مختص به بزرگسالان نیست و این روزها بسیاری از کودکان نیز با اختلال خواب دست و پنجه نرم می‌کنند.   وی افزود: عوارض کمبود خواب در کودکان زیاد است و این عارضه می‌تواند موجب مشکلات زیادی برای آن‌ها از جمله اختلال در رشد، کاهش سطح ایمنی و عدم تمرکز و کمبود حافظه شود، از این‌رو مهم است که به نحوه خواب، محل‌ خواب و ساعت خواب کودکان دقت کافی شود.   متخصص مغز و اعصاب، عنوان کرد: نوع تغذیه در به خواب رفتن کودکان امری موثر است  و باید توجه داشت که از ۲ الی ۳ ساعت قبل از خواب کودکان مواد محرک، چربی‌ها و انرژی‌زاها را دریافت نکنند؛ همچنین خوردن شکلات زیاد، انواع فست فودها، تنقلات متنوع که دارای نگهدارنده هستند و آجیل، می‌تواند در بی خوابی کودکان موثر باشد.   وی ادامه داد: اگرچه بی خوابی در میان بزرگسالان شایع‌تر است، اما کودکان نیز ممکن است به بی خوابی مزمن مبتلا شوند، از جمله ۱۰ درصد از نوجوانان سنین ۱۰ تا ۱۹ سال چنین حالتی را تجربه کرده‌اند.   به گفته رنجبر، برخی از کودکان مشکلات خواب فراوانی دارند و در اوایل شب برای به خواب رفتن دچار مشکل می شوند و بی خوابی های شبانه را تجربه می کنند. این مشکلات خواب در کودکان کوچکتر سبب بهانه گیر شدن و بد اخلاق شدن آن ها می شود و در کودکان بزرگتر موجب می شود که آنان بیشتر احساس خستگی کنند و در یادگیری دروس کند شوند.   وی، با تاکی بر اینکه خواب با کیفیت به اندازه تغذیه خوب مهم است، عنوان کرد: اهمیت داشتن خواب با کیفیت کم تر از تغذیه برای رشد کلی کودکان نیست و متاسفانه  بسیاری از مردم به برنامه خواب کودکان و دیر وقت خوابیدن آنها فکر نمی کنند.   این متخصص افزود: سبک زندگی مدرن تاثیر زیادی بر این موضوع گذاشته است؛ افراد کم تر و کم تر می خوابند چون والدین بسیار مشغول کار هستند، کودکان فعالیت های مدرسه زیادی دارند و با وسایل الکترونیکی خیلی کار می کنند و موضوع نگران کننده این است که بسیاری از عواقب آن بی اطلاع هستند.   وی تصریح کرد: استراحت خوب شب یکی از بهترین روش ها برای افزایش انرژی است، خوابیدن " باتری " مغز را شارژ می کند به این ترتیب فرد می تواند عملکرد ذهنی بهینه در طول روز داشته باشد.

بنابراین، ذهن کودک پس از خواب خوب شبانه هوشیار و آرام خواهد بود.   رنجبر گفت: از طرف دیگر، خواب نیز بر توانایی های فیزیکی تاثیر می گذارد. وقتی کودکان استراحت می کنند، ماهیچه ها تنش های روز را آزاد می کنند و آماده هستند تا با چالش های جدیدی روبرو شوند. البته کلیدی برای فعالیت های ورزشی و مدرسه کودکان است.  .

.


بازنشر از : بیتوته

خبرهای مرتبط با