1401\05\29 10:16:09


قارچ چاگا ؛پادشاه قارچ های دارویی

قارچ چاگا ؛پادشاه قارچ های دارویی مجموعه: خواص مواد غذایی قارچ چاگا چیست خواص شگفت انگیز قارچ چاگا برای سلامتی و طریقه مصرف آن قارچ چاگا به دلیل خواص دارویی ضد سرطانی که دارد از قدیم در طب سنتی مورد استفاده قرار می گرفته است. خاصیت انرژی زا بودن دمنوش چاگا باعث شده که جایگزین مناسبی برای قهوه باشد

تبلیغات

قارچ چاگا ؛پادشاه قارچ های دارویی مجموعه: خواص مواد غذایی قارچ چاگا چیست   خواص شگفت انگیز قارچ چاگا برای سلامتی و طریقه مصرف آن  قارچ چاگا به دلیل خواص دارویی ضد سرطانی که دارد از قدیم در طب سنتی مورد استفاده قرار می گرفته است.

خاصیت انرژی زا بودن دمنوش چاگا باعث شده که جایگزین مناسبی برای قهوه باشد.  قارچ چاگا ( به انگلیسی : Chaga mushroom ) با نام علمی اینونتوس ابلیکوس Inonotus obliquus  و به عنوان طلای سیاه شناخته می شود. این قارچ به دلیل خواص دارویی که دارد به نام قارچ سرطان شناخته می شود. این قارچ روی درختان اروپای شمالی ، کانادا ، آمریکای شمالی و آسیا می روید و از قدیم در طب سنتی مورد استفاده قرار می گرفته است.    از آن جا که قارچ چاگا حاوی مقدار زیادی رنگدانه ملانین است زمانی که در معرض آفتاب قرار بگیرد سطحش سیاه می شود در حالی که داخلش به رنگ نارنجی روشن باقی می ماند.  مقدار اگزالات در قارچ چاگا نسبت به سایر گیاهان بسیار بالا است.    بافت قارچ چاگا محکم است و خشک شده آن را پودر کرده و برای تهیه دم نوش چاگا استفاده می کنند یا این که پودر آن را در کپسول بسته بندی کرده و در محصولات لبنی از آن استفاده میکنند.    استفاده همزمان دمنوش چاگا به همراه سایر مواد خوراکی مقوی از جمله آووکادو ، کوینوا و توت گوجی باعث می شود که یک میان وعده کامل و بسیار مقوی سرشار از ویتامین ، پلی ساکارید و فلاونوئید داشته باشید که حس شادابی بسیار خوبی برایتان به ارمغان خواهد آورد.    ارزش غذایی قارچ چاگا قارچ چاگا حاوی مواد مغذی بسیار متنوع است از جمله ، ویتامین های گروه ب ، ویتامین د ، پتاسیم ، روبیدیم ، سزیم ، اسیدهای آمینه ، فیبر ، مس ، روی ، سلنیوم ، آهن ، منگنز ، منیزیم  و کلسیم.  هر 5 گرم قارچ چاگا 5 کالری انرژی دارد و حاوی 1 گرم پروتئین و 5 گرم فیبر است.    به گفته محققین این قارچ بالاترین غلظت آنتی اکسیدان را در بین تمام خوراکی ها دارد و حاوی پلی ساکارید ها ، بتا دی گلوکان ها ، فیتواسترول ها ، بتولین ها و بتولینیک لسید ، ملانین و اس او دی ها است.    خواص قارچ چاگا افزایش انرژی با دمنوش چاگا دمنوش چاگا به دلیل خاصیت انرژی زایی که دارد جایگزینی مناسب برای قهوه است.

نوشیدن 1 فنجان دم نوش چاگا باعث افزایش انرژی و استقامت بدن می شود و انرژی مورد نیاز کبد و عضلات بهتر تامین شود و همین خاصیت باعث میشود انرزی بیشتری بگیرید و احساس خستگی کمتری داشته باشید.    مصرف چاگا باعث افزایش گلیکوژن در کبد و عضلات شده و از سویی دیگر اسید لاکتیک خون را کاهش می دهد در نتیجه باعث رفع خستگی مزمن و افزایش سطح انرژی بدن می شود.  مطالعاتی که روی موش ها انجام شد نشان داد که پلی ساکارید موجود در قارچ باعث می شود که موش ها استقامت بیشتری هنگام شنا کردن نشان دهند.    مقدار بالای ملانین قارچ چاگا باعث می شود لایه بیرونی که در معرض آفتاب است سیاه شود   مقابله با سرطان قارچ چاگا با بهبود سیستم ایمنی می تواند در مقابله با سرطان برای شما کمک کند.  تحقیقات انجام شده نشان داده اند که مصرف چاگا باعث فعال شدن سلول های ایمنی بدن برای مبارزه با سرطان می شود.  همچنین خواص ضد تومور ، ضد ویروس وضد آنفولانزا ی این قارچ در تحقیقات اثبات شده است.    کاهش التهاب بر اساس مطالعات جانوری عصاره چاگا میتواند التهاب روده در برخی حیوانات را کاهش دهد.    مقابله با بیماری های قلبی عروقی مقدار بالای آنتی اکسیدان در این قارچ باعث کاهش کلسترول بدن خون و فشار خون می شود در نتیجه با بیماری های قلبی عروقی مقابله کرده و مانع از سکته قلبی می شود.   تقویت سیستم ایمنی تحقیقات انجام شده روی موش ها نشان داده است که چاگا تولید سیتوکنز را تنظیم کرده و باعث بهبود ارتباط سلول های سیستم ایمنی با یکدیگر شده و از این طریق باعث تقویت سیستم ایمنی می شود به این ترتیب چاگا میتواند در مقابله با عفونت های خفیف مثل سرماخوردگی و آنفولانزا تا شدید موثر باشد.  سیتوکینز یک پروتئینو ناقل شیمیایی سیستم ایمنی است که نقش حیاتی در تحریک گلبول های سفید خون ایفا می کند.   قارچ چاگا به صورت پودر و عصاره مصرف می شود   مقابله با دیابت مطالعاتی که روی موش های دیابتی چاق انجام شد نشان داد که مصرف مکمل چاگا باعث کاهش 31 درصد قند خون و کاهش مقاومت به انسولین در مدت 3 هفته می شود بنابراین شاید بتوان  گفت که چاگا نقش بسیار موثری برای مقابله با دیابت دارد.    خاصیت ضد ویروسی چاگا یک ضد ویروس گیاهی قوی است و از بدن در برابر ابتلا به بیماری های ویروسی مثل هپاتیت و اچ آی وی محافظت میکند.   کند کردن روند پیری قرار گرفتن پوست در معرض نور آفتاب و مواد شیمیایی باعث تسریع روند پیری و ایجاد چین و چروک های زودرس می شود ولی مصرف چاگا میتواند این روند را آهسته تر کرده و علایم پیری زودرس را از بین ببرد. آنتی اکسیدان های موجود در چاگا از سفیدی زودرس مو در سنین جوانی پیشگیری میکند.    روش مصرف قارچ چاگا از دمنوش چاگا در جنگ جهانی اول و دوم به عنوان جایگزین قهوه استفاده می شده است.  رایج ترین روش مصرف قارچ چاگا ، مصرف دم نوش و کپسول مکمل آن است. برای تهیه دمنوش چاگا بهتر است ابتدا قارچ را به تکه های کوچک تقسیم کنید و سپس پودر نمایید 1 قاشق چایخوری از پودر آن را حداقل به مدت 5 دقیقه در آب جوش دم کنید و با کمی عسل شیرین کرده میل نمایید. برای بهتر شدن طعم این دم نوش می توانید  از مقدار کمی آبلیموی تازه هم استفاده کنید.    دمنوش انرژی زا قارچ چاگا   عوارض جانبی قارچ چاگا مقدار اگزالات در این قارچ بالاست که نگرانی هایی برای تاثیر آن روی کلیه ها وجود دارد. اگزالات یک ماده ضد مغذی است یعنی اجازه جذب سایر مواد را نمی دهد و از سویی دیگر باعث تجمع کلسیم در کلیه شده و احتمال ابتلا به سنگ کلیه را افزایش میدهد.    در برخی موارد استفاده زیاد از چاگا منجر به از کار افتادگی کلیه شده است.  مصرف زیاد و همزمان چاگا با داروهای ضد دیابت میتواند منجر به افت شدید قندخون شود.  برخی افراد به این قارچ آلرژی دارند.    مصرف این قارچ باعث افزایش فعالیت سیستم ایمنی بدن می شود و ممکن است منجر به ابتلای فرد به بیماری های خودایمنی شود. احتمال تداخل با داروهای انعقادی خون وجود دارد و افرادی که دچار اختلالات خونریزی هستند نباید از آن استفاده کنند.    راهنمای خرید قارچ چاگا قارچ خشک چاگا به آسانی جذب روده نمی شوند و بنابراین برای این که روده ها بتوانند آن را جذب کنند باید داخل آب داغ انداخته شود یا از عصاره آن استفاده شود.  قارچ چاگا بیشتر به صورت پودر برای تهیه دم نوش و جوشانده به فروش می رسد یا به صورت عصاره چاگا ، تی بگ و تکه های خشک چاگا هم برای فروش عرضه می شوند که برخی معتقدند عصاره آن بهتر جذب بدن می شود.    داروهای گیاهی مثل چاگا مصرف منظم ندارند و برای تعیین دوز مطمئن از آن ها یا مقدار خلوص آن ها بررسی انجام نشده است بنابراین دور مصرف در برندهای مختلف متفاوت است بنابراین حتما هنگام مصرف باید دستورالعمل پشت بسته بندی را مطالعه نمایید.  اگر ترکیبات دیگری به بسته بندی برندی که خریداری کرده اید اضافه شده است و شما آن را نمی شناسید بهتر است قبل از مصرف با یک داروساز مشورت نمایید.    رنگ پودر چاگا از نارنجی روشن تا قهوه ای تیره است، تیره بودن رنگ آن نشان میدهد که پوست بیرونی قارچ قبل از پودر شدن جدا نشده  است .

در صورتی که رنگ پودر چاگا سیاه باشد می تواند نشان دهنده مسمومیت باشد و غیرقابل مصرف است.    برای کاهش ریسک آلودگی از برندهایی خریداری نمایید که خالص و ارگانیک باشند و هیچ گونه افزودنی ای نداشته باشند. گواهی ارگانیک روی این محصول نشان می دهد که در معرض هیچ نوع آفت کش یا مواد شیمیایی ناخواسته قرار نگرفته است.    گردآوری : بخش تغذیه و آشپزی  . .


بازنشر از : بیتوته

خبرهای مرتبط با