1401\05\29 05:22:04
خواص آلو
خواص آلو مجموعه: خواص مواد غذایی خواص آلو سیاه و دیگر آلوها شبیه هم هستند خواص انواع آلوآلو كم و بیش در مناطق مختلف پرورش می یابد كه دارای انواع مختلفی مانند: آلو بخارا، آلو زرد، آلو سیاه، آلوچه و … می باشد و در تهیه غذاهای مختلفی مانند: مرغ، كوفته، خورشت به، خورشت سیب، خورشت اسفناج و فسنجان به كار می رود. انواع آلوها تقریبا دارای خواص مشابهی می باشند
خواص آلو مجموعه: خواص مواد غذایی خواص آلو سیاه و دیگر آلوها شبیه هم هستند خواص انواع آلو آلو كم و بیش در مناطق مختلف پرورش می یابد كه دارای انواع مختلفی مانند: آلو بخارا، آلو زرد، آلو سیاه، آلوچه و … می باشد و در تهیه غذاهای مختلفی مانند: مرغ، كوفته، خورشت به، خورشت سیب، خورشت اسفناج و فسنجان به كار می رود.
انواع آلوها تقریبا دارای خواص مشابهی می باشند. آلو دارای انواع مختلفی است شامل: آلو سیاه، آلو سرخ، آلو زرد، آلوچه، آلو بخارا، آلو قطره طلا، آلوی ترش جنگلی، آلو قیصی، آلو مویزی، آلوی کوهی. آلوسگی، آلو برقانی و ... است که تقريبا دارای خواص مشابهی هستند اما آلو زرد يا قطره طلا دارای ارزش دارويی بيشتری است. آشنایی با خواص انواع آلو : طبع آلو نوع شیرین آن سرد و تر است و نوع خشک آن بیشتر سرد است.
برگ آن سرد و خشک است. آب و فیبر بسیار زیاد آلو از مهمترین خصوصیات آن است. در تابستان به علت تعریق فراوان و از دست دادن آب، بدن بیشتر از قبل به مایعات نیاز دارد که این میوه هم مانند دیگر میوه های تابستانی گزینه مناسبی است.
ارزش غذایی و کالری آلو قرمز در 100 گرم 46 و کالری آلو زرد در 100 گرم 267 کالری می باشد. از خواص آلو زرد می توان به کاهش فشارخون اشاره کرد آلو زرد حاوی ویتامین های آ- ب - ب۲- ب ۶ پ پ - ث و عناصری مثل کلسیم، فسفر، منیزیم، آهن فلوئور و گوگرد می باشد. آلو زرد برای دفع سموم بدن، فشارخون بالا، چربی خون و دیابت توصیه می شود و بهتر است هر روز قبل از صبحانه آن را میل کنید. آلو، دردهای فصلی را تسکین می دهد و درد مفاصل را برطرف می کند. آلو زرد کاهش دهنده سطح فشارخون است. برای درمان ضعف عمومی بدن مناسب است، خوب است که از خیس کرده آلو صبح ناشتا استفاده کنند. به گوارش کمک می کند، یبوست را تسکین می دهد و سلامت روده ها را بهبود می بخشد. به دلیل وجود ویتامین A سبب تقویت قوه بینایی، پوست و دستگاه ایمنی بدن می شود. به دلیل وجود ویتامین C از عفونت های مجاری تنفسی پیشگیری می کند. آلوی زرد ملین، صفرابر، مسکن عطش، دافع بلغم و تب بر است. برای درمان سردردهای گرم قبل از غذا آلوی تازه یا خشک میل شود. آلو قرمز حاوی مقدار زیادی پتاسیم است که فشار خون را کنترل می کند و خطر سکته ی مغزی را کاهش می دهد. کاهش خطر سکته ی مغزی از خواص آلو قرمز و دیگر آلوها می باشد آلو سیاه یا آلو بخارا دارای ویتامین C، هستند که می تواند به سالم ساختن بافت های بدن و همچنین مقاوم ساختن سیستم ایمنی بدن کمک کند. مصرف مقدار کمی ویتامین C، بصورت روزانه در فصل سرما برای جلوگیری از ابتلا به سرماخوردگی و آنفولانزا بسیار مفید می باشد و همچنین مورد نیاز افرادی است که به طور مرتب از عفونت گوش رنج می برند. آلو، مفید برای حافظه، آیا می دانید مصرف روزانه سه تا چهار عدد آلو خشک که سرشار از آنتی اکسیدان ها است می تواند با رادیکال های آزادی که به حافظه و مغز آسیب می رساند مقابله کند؟ بله آلو خشک این خاصیت را دارد رادیکال های آزاد مخرب را از بین ببرد و حافظه ی شما را در شرایط سالمی نگه دارد. آلوی خشک منبع خوبی از آهن (آهن گیاهی) است و برای جلوگیری از کم خونی بسیار مفید است. افرادی كه كم خون هستند آلو را به صورت خیس كرده ده صبح میل كنند. مصرف آلو در پيشگيری از پوكی استخوان مفيد است.
آلو سیاه باعث ترمیم استخوان های بدن به خصوص در زنان می شود. کاهش وزن با آلو خشک و بخارا، آلو خشک منبع خوبی برای انرژی است اما برای هضم آن زمان زیادی طول می کشد، بنابراین فرد برای طولانی مدت احساس سیر بودن می کند. این هم یک منبع آلی از فیبر محلول است که به از دست دادن وزن و یا جلوگیری از افزایش وزن کمک می کند. آلوی سیاه در مبتلایان به خارش بدن مانند خارش پشت، زیربغل، گردن، شانه مؤثر است. فواید انواع آلو مشابه هم است آشنایی با آلو خاکی : آلو خاکی یکی از انواع آلو است که رنگ سبز و خاکی دارد و بومی کالیفرنیا است. با اینکه پوست این آلو مات و بدرنگ به نظر می رسد اما گوشت آن قرمز و شفاف است و طعمی شیرین و خوشمزه دارد.
به همین دلیل آن را آلو قرمز یا آلوی تو سرخ هم می نامند. آلو خاکی اغلب به صورت تازه استفاده می شود اما می توان آن را به صورت خشک، ترشی، مربا، کمپوت، آلوچه و لواشک هم میل کرد. همچنین از آن می توان به عنوان چاشنی برای انواع غذاهای ایرانی و افزودن به انواع سالاد و دسر استفاده کرد. ارزش غذایی و خواص آلو خاکی : آلو انواع مختلفی دارد و همه انواع آن از جمله آلو خاکی دارای ویتامین ها و مواد معدنی بسیار مفید و با خواص شگفت انگیز هستند.
ویتامین های A، C، K و مواد معدنی مختلف مانند فسفر، منگنز، منیزیم، پتاسیم، مس، روی، آهن و کلسیم، خلاصهای از مواد فوق العاده در آلو خاکی هستند. ترکیب این ویتامین ها و مواد معدنی سبب شده اند این میوه هم مانند سایر انواع آن نیز از افزایش فشار خون جلوگیری کند، باعث کنترل قند خون شود، از بیماری های گوارشی پیشگیری کند و کاهش چربی را به ارمغان بیاورد. همچنین در جلوگیری از بیماری های قلبی و عروقی و انواع سرطان هم موثر است. آنتی اکسیدان موجود در این میوه در تقویت سیستم ایمنی بدن، مبارزه با انواع تب و عفونت و درمان انواع بیماری ها نقش مهمی دارد. همچنین فیبری که در آلو خاکی وجود دارد، باکتری های مضر در معده و روده را از بین می برد و در کنترل قند خون، جلوگیری از یبوست و بهبود عملکرد دستگاه گوارش نقشی اساسی دارد.
آلو خاکی سرشار از آهن و فسفر است و به همین دلیل کم خونی را از بین می برد و عملکرد مغز را تقویت می کند. از فواید آلو خاکی می توان به سرشار بودن از آهن و فسفر اشاره کرد مضرات مصرف آلو : زیاده روی در خوردن آلو زرد برای طحال، حجاب حاجز مضر بوده و همچنین افرادی که مبتلا به قند خون می باشند نبایستی در صرف این میوه زیاده روی کنند. آلو خشک و آلو بخارا، باعث ایجاد سرطان می شود، غلظت بالای آکریل آمید موجود در آلو به عنوان یک عامل سرطان زا در نظر گرفته شده است.بنابراین باید از مصرف بیش از اندازه ان جلوگیری شود. زیاده روی در خوردن آلو زرد موجب تولید اسید اوریک، سنگ اگزالیک و تولید نفخ می گردد، ضمنا" اشخاص سرد مزاج مجاز به مصرف این میوه نیستند. افرادی که دچار سنگ کلیه، ناراحتی طحال، مشکلات حاد گوارشی و روماتیسم هستند باید در مصرف آلو احتیاط کنند. افرادی که مبتلا به بیماریهائی نظیر: ناراحتی معده، چربی خون، رماتیسم، اسهال، کلسترول، نقرس، سکته مغزی، زخم معده اثنی عشر، آلبومینوری، تصلب شرائین، وآتروز هستند نباید در خوردن آلوزرد زیاده روی کنند. گردآوری: بخش آشپزی . .
بازنشر از : بیتوته