1403\01\26 11:23:06


تشخیص سریع آلودگی باکتریایی در موادغذایی بدون نیاز به آزمایشگاه

محققان موفق به ساخت ابزاری بسیار کوچک شدند که با اتصال به تلفن همراه آلودگی‌های باکتریایی را به سرعت تشخیص می‌دهد. چنین دستگاهی برای تولیدکنندگان مواد غذایی بسیار مناسب است و هزینه‌های کنترل کیفی آنها را کاهش می‌دهد چراکه با این فناوری نیاز به ارسال نمونه‌ها به آزمایشگاه نیست.

تبلیغات
وبلاگ کسب و کار اینترنتی و مقالات آموزشی طراحی سایت پرتال

مطالب آموزشی شامل اخبار طراحی سایت، آموزش سئو سایت، آموزش مدیریت وب سایت را در وبلاگ پرتال بخوانید

به گزارش تارنمای miragenews،‌ با شنیدن کلماتی نظیر ایکولا یا سالمونلا، مسمومیت غذایی به ذهنتان خطور می‌کند.

تشخیص سریع چنین باکتری‌هایی در جلوگیری از شیوع بیماری‌های مربوط به غذا بسیار مهم است. روش معمول این است که نمونه‌های غذا را به آزمایشگاه ارسال می کنند تا نوع و کمیت باکتری‌هایی را که در ظرف پتری در طی چند روز تشکیل می‌شوند، بررسی کنند.

یک تیم تحقیقاتی در دانشگاه متروپولیتن اوزاکا در ژاپن دستگاهی برای تشخیص سریع ارائه کرد. این تیم به سرپرستی دکتر هیروشی شیگی حسگر زیستی ساخته شده است که می‌تواند به طور همزمان چندین گونه باکتری عامل بیماری را در مدت یک ساعت تشخیص دهد.

وی افزود: دستگاه تشخیص که ما ساختیم اندازه کف دست بوده و می‌توان آن را به تلفن هوشمند متصل کرد تا به راحتی سطوح آلودگی باکتریایی را بررسی کند.

این تیم، نانوهیبریدهای فلزی آلی از طلا و مس را سنتز کردند که با یکدیگر تداخل ندارند، به طوری که سیگنال‌های الکتروشیمیایی را می‌توان روی یک زیست‌حسگر منفرد شناسایی کرد.

این هیبریدهای آلی- معدنی از پلیمرهای رسانا و نانوذرات فلزی تشکیل شده است. آنتی‌بادی برای باکتری هدف به این ساختار نانوهیبریدی اضافه می‌شود تا به عنوان برچسب الکتروشیمیایی عمل کند.

نتایج بررسی‌های محققان نشان داد که این حسگر زیستی می‌تواند با کمک برچسب‌هایی که دارد به شکلی کارآمد باکتری‌های مختلف را همزان شناسایی کند. این کار در مدت کمتر از یک ساعت انجام می‌شود.

دکتر شیگی گفت: این روش امکان تعیین سریع وجود یا نبود باکتری‌های مضر را قبل از ارسال محصولات غذایی و دارویی فراهم می‌کند و در نتیجه به اطمینان سریع از ایمنی در محل تولید کمک می‌کند.

هدف این تیم توسعه نانوهیبریدهای فلزی آلی جدید برای شناسایی همزمان گونه‌های باکتریایی بیشتر است.

نتایج این یافته‌ها در نشریه Analytical Chemistry منتشر شده است.

. .


بازنشر از : منبع: ایرنا

خبرهای مرتبط با